کد خبر: ۶۵۶۶۲
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
بیش از یک سال از شیوع بیماری کرونا در کشور می‌گذرد و ما همچنان با این ویروس زندگی می‌کنیم، اما، بازگشت به روزهای سخت، قطعا خوشایند نخواهد بود. اتفاق تلخی که چند بار تجربه کرده‌ایم.

به گزارش آرانیوز، کرونا که آمد، همه وحشت زده و هراسان شدند. چون قبل از آن، تا حدودی از خطرناک بودن این ویروس ناشناخته در چین مطلع شده بودند. اما هرگز فکر نمی‌کردند خیلی زود قرار است با این بیماری دست و پنجه نرم کنند و حالا حالاها میزبان این میهمان ناخوانده خواهند بود.

عادی انگاری بیش از حد شهروندان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایطی که ستاد مبارزه با کرونا نسبت به خطر موج چهارم شیوع ویروس هشدار می‌داد موجب شد اسفند گذشته مردم زندگی عادی را همچون سال‌های بدون کرونا از سر بگیرند و فرصت دوباره‌ای برای جولان آن ایجاد کنند و همین شرایط باعث شد تا کادر درمان هم دچار سختی‌ها و دشواری‌هایی شوند و کار درمان بیماران کرونایی با مشکلات و چالش‌هایی مواجه شود.

اما عجب ویروسی شده این کرونا! تا کم محلی مردم را می‌بیند باز سرو کله اش بیشتر نمایان می‌شود. انگار مهمان دل نازکی است که طاقت کم توجهی میزبان را ندارد!در حالی که آژیر خطر تهدید کرونا چند روزی به صدا در آمده و موضوع بسیار جدی است. خسارت‌های این ویروس سرکش هم بر کسی پوشیده نیست. کرونا نه تنها بعد سلامت و بهداشت را دچار اختلال کرده بلکه آسیب‌های زیادی به اقتصاد و زندگی اجتماعی خانوارها وارد کرده است.

وجود برخی بی‌توجهی‌ها از سوی مردم و مسئولان گاه و بیگاه به تاخت و تاز این ویروس میدان می‌دهد و محدودیت‌های اعمال شده آن را فروکش می‌کند، اما این بار موج چهارم کرونا قوی‌تر از قبل پا به میدان گذاشته و خانه به خانه را سرک می‌کشد. موجی که این بار متوجه بی توجهی‌ها و غفلت مسئولان است.

پیک سوم کرونا تقریباً در نیمه دوم سال 99 رقم خورد. هر روز بر آمار مبتلایان و قربانی‌ها افزوده می‌شد که مسئولان دست به کار شدند. چراکه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برگزاری محافل عروسی و عزا و دورهمی های خانوادگی علت شیوع این ویروس بود. اعمال چندین روزه محدودیت‌ها باعث کاهش روند شیوع ویروس شد و آمار روزانه ابتلا به کرونا تک رقمی شد. این شرایط در حالی بود که پیش رو بودن ایام عید 1400، سفرهای نوروزی و دید و بازدیدها زنگ خطری برای پیک چهارم کرونا بود.

انتظار می‌رفت اعمال محدودیت و نظارت‌های مسئولان در چنین ایام حساسی پر رنگ تر شود اما غافل از اینکه این بار بی توجهی مسئولان بر جولان ویروس دامن زد و موج چهارم کرونا شکل گرفت. اخبار نگران‌کننده‌ای که ‌زنگ خطر بازگشت به روزهای سخت کرونایی را به صدا درآورد؛ روزهایی که مرگ‌های روزانه به مرز 500 فوتی هم رسید و تعداد موارد جدید ابتلاء نیز از 12 هزار نفر هم عبور کرد و ناچار شاهد اتخاذ تصمیمات سختگیرانه‌تر بودیم که زندگی همه ما را تحت تأثیر قرار داد.

ویروس منحوس کرونا این روزها در کمین غفلت‌ها، بی امان تاخت و تاز می‌کند و رخت عزا برتن برخی خانواده ها پوشانده است. اگر چه یک سال مبارزه بی امان با این بیگانه ناخوانده کادر درمان را در جبهه سلامت خسته کرده است اما مدافعان سلامت هنوز جان برکف در راه سلامت فعالیت می‌کند.

وزیر بهداشت نسبت به تشدید وضعیت بیماری کرونا در کشور طی هفته آینده هشدار داد و گفت:ایام سخت امروز را پیش‌بینی کرده بودم و می‌دانستم اگر برخی مسائل را رعایت نکنیم در گرداب گرفتار خواهیم شد.

موجی که همه را غافلگیر کرد

پیش بینی و هشدار وزیر بهداشت و کادر درمان برای شیوع موج چهارم کرونا، درست بود. نخستین ماه 1400 هم گذشت و‌ خبر‌ها زیاد خوشایند نیست. خبر‌هایی که از بیماری و مرگ حکایت دارد و سیر صعودی شیوع بیماری کرونا که همچنان ادامه دارد. گرچه مردم رعایت نکردند و دوباره خطر کرونا را نادیده گرفتند، اما نقد‌های زیادی هم به عملکرد مسئولان برای عادی کردن شرایط و برداشتن محدودیت‌ها وارد است. با اوج گرفتن کرونا، ستاد ‌مقابله و پیشگیری از کرونا جلسه فوق‌العاده تشکیل داد و محدودیت‌ها به روال سابق برگشت. مسئله‌ای که مرا یاد این مثل قدیمی انداخت، نوشدارو پس از مرگ سهراب ...

‌اینکه زندگی با کرونا و ترس‌هایش تا چه زمانی ادامه خواهد داشت نگرانی بسیاری از مردم است اما چیزی که مسلم است تا زمانی که واکسن و درمان قطعی این بیماری در سطح گسترده توزیع نشود، تمامی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر عاری شدن ویروس غلط است. 

به گفته مسئولان ستاد ‌کرونا، میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی با سطح مطلوب بسیار فاصله دارد و باید برای قطع زنجیره انتقال ویروس، مردم نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند. خط خطرناکی که نشان از عادی انگاری برخی ها در هفته های گذشته دارد ویروسی که جهش انگلیسی آن  موجب افزایش مبتلایان ومرگ ومیرشده ‌‌و همچنان  دنیا مهمترین راه مقابله  آن را  ماسک و رعایت نکات بهداشتی می‌داند‌.

‌اما اگرچه وضعیت بیمارستان‌ها بحرانی است، ولی در سطح شهر گویی اوضاع عادی است و دغدغه چندانی در خصوص بیماری کرونا وجود ندارد. بیماری کرونا اتفاق ناگواری است که با رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی می تواند برای هر کسی رخ دهد. بنابراین، اولین و موثرترین راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا رعایت این دستورالعمل‌ها و ترجیحا خارج نشدن از منزل است.

 123 بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌های هرمزگان بستری شدند 

بحران کرونا در هرمزگان هر روز جدی تر می‌شود با ابتلای روزانه بالا، موارد بستری در بیمارستان‌ها افزایش داشته است. اکثر نقاط استان درگیر این بیماری شده و نگرانی‌ها از گسترش بیماری در روستاها و مناطق محروم زیاد شده است و احتمال دارد شرایطی مشابه و یا بدتر از خرداد و تیر ماه سال 99 در استان هرمزگان رخ دهد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون در سطح استان با تلاش ویژه همکارانم مجموعا بیش از 222 هزار تست کرونا از افراد مشکوک گرفته شده است. 

وی افزود: شمار بیماران در روزهای اخیر افزایش محسوسی داشته و با اضافه شدن 123 بیمار جدید که در بخش‌های مختلف کووید بستری شدند مجموعا 475 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان بستری هستند.

دکتر فاطمه نوروزیان گفت: از این تعداد، بیمارانی که در بخش آی‌سی‌یو بستری هستند نیز افزایش یافته‌اند و در حال حاضر 72 بیمار در این بخش هستند که وضعیت 16 نفر وخیم است. 

وی تصریح کرد: 6547 بیمار کرونایی نیز در منازل خود در قرنطینه هستند که باید به مدت حداقل 2 هفته این قرنطینه را رعایت کنند.

نوروزیان با تاکید بر اینکه در شبانه روز گذشته شاهد 2 فوتی جدید کرونایی در استان بودیم اظهار داشت: با اضافه شدن 2 نفر دیگر به جان باختگان کرونایی، تاکنون 1098 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در هرمزگان جان خود را از دست داده‌اند. 

رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی 28 تا 32 درصد کاهش یافته است

جمیل صادقی‌فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: تنها راه فائق آمدن به مشکل موجود استان ایلام در افزایش و شیوع ویروس کرونا رعایت  شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط مردم است.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: بی توجهی به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در استان به افزایش تعداد بستری‌ها و مرگ‌های ناشی از این ویروس منجر شده است که ادامه این روند تبعات سخت و غیر قابل جبرانی را برای مردم استان رقم می‌زند.

وی نادیده‌انگاری و تصور آنکه کرونا تمام شده است  در استان ایلام مشهود است و این امر استفاده از ماسک و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را به میزان 28 تا 32 درصد کاهش داده است.

صادقی‌فر به اقدامات محدود کننده نیز اشاره کرد و گفت: تمام محدودیت‌ها زمانی می‌توانند موثر و به نتیجه ختم شوند که مورد عمل توسط مردم واقع شوند و علاوه بر آن دستگاه‌های متولی اغماض در برخورده‌ها نداشته باشند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام، "بی توجهی مردم به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی" و" اغماض مسئولان در اعمال محدودیتها" را عامل موثر در ایجاد شرایط موجود استان دانست و گفت: صد درصد مناطق استان ایلام قرمز هستند و خطر تشدید این شرایط نیز پیش بینی می‌شود.

تعداد کل افراد کرونایی آذربایجان‌غربی به 145 هزار نفر رسید

 آمارهای بالای هزار نفری کرونا خبر از وخامت اوضاع کرونا در آذربایجان‌غربی حداقل تا چهار هفته آینده را می‌دهند و در این میان ارومیه با ثبت بیشترین مبتلا و بستری روزانه و به طبع آن ثبت بیشتری فوتی کرونایی در طی یک روز، همچنان شرایط نامناسب و بدی را پشت یر می‌گذارد.

متأسفانه نمایندگان مجلس آذربایجان‌غربی به جز خوی در طی حدأقل 10 سال اخیر عملکرد چندانی در زمینه بهداشت نداشتند و این موضوع سبب شده تا بار مضاعفی بر دوش بیمارستان‌‌های ارومیه گذاشته شود و همین موضوع سبب کاهش کمیت و کیفیت درمان در ارومیه می‌شود اما با تمامی تفاسیر، فوت 9 نفر در طی یک روز به هیچ عنوان آمار قابل دفاعی نبوده و نشان‌دهنده شکست سیاست‌های اجرایی تا به این لحظه است.

در جدول رنگ‌بندی شهرهای آذربایجان‌غربی متأسفانه هیچ نشانه‌ای از بهبودی مشاهده نمی‌شود و دو شهر کوچک و مرزی سردشت و اشنویه نارنجی و مابقی شهرستان‌های استان کماکان قرمز رنگ‌اند.

آمار مبتلایان به بیماری کرونا همچنان بالا بوده و تا با اعلام ابتلای یک هزار و 289 نفر طی روز چهارشنبه 1ام اردیبهشت‌ماه، خبر از تداوم وضعیت بد کنونی می‌دهد و با احتساب مبتلایان این روز، تعداد کل افراد کرونایی آذربایجان‌غربی به 145 هزار و 330 نفر رسید.

در طی روز چهارشنبه 32 تخت اختصاص یافته به بیماران کرونایی خوشبختانه خالی شده است تا تعداد بستری‌های روزانه کرونا در استان به یک‌ هزار و 321 تخت برسد و در این روز ارومیه با 89، خوی با 31 و میاندوآب با 21 بستری در صدر شهرهای کرونایی آذربایجان‌غربی قرار داشتند.

آمار فوتی‌های کرونایی بدترین قسمت از جدول کرونایی آذربایجان‌غربی است که متأسفانه بیماری کرونا سبب فوت 18 نفر از شهروندان استان شده است که ارومیه با 9 فوتی، به تنهایی 50 درصد این آمار را به خود اختصاص داده است و شهرستان‌های تکاب و مهاباد با دو فوتی و شهرستان‌های خوی، ماکو، نقده و میاندوآب با یک فوتی نام خود را در این جدول ثبت کرده‌اند.

نظرشما
پربازدیدها
آخرین اخبار